Web Analytics Made Easy - Statcounter

انجمن اسلامی دانشجویان علوم پزشکی همدان، در نامه‌ای سرگشاده به رهبر انقلاب آمار متفاوت جذب دانشجو براساس دفترچه کنکور با تعداد دانشجویان در کلاس‌های درسی در این دانشگاه را مطرح کردند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی همدان، دفتر تحکیم وحدت، در نامه‌ای سرگشاده به رهبر انقلاب آمار متفاوت جذب دانشجو براساس دفترچه کنکور با تعداد دانشجویان در کلاس‌های درسی در این دانشگاه را مطرح کرده و آن را نشانه‌ای از بی‌عدالتی آموزشی و فروش صندلی در این دانشگاه دانسته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در این نامه آمده است:

آروزی تحصیل در رشته‌های معتبر علوم پزشکی، آرزوی بیش از نیم میلیون نفری است که در کنکور گروه آزمایشی علوم تجربی شرکت می‌کنند و نهایتاً حدود هشت هزار نفر از میان انبوهی فشار و استرس به رشته‌های مذکور راه می‌یابند. اما در این میان، بی عدالتی و ظلمی سنگین به نام «واردات بیش از حد قانونی دانشجو و فروش صندلی» اذهان صد‌ها هزار نفر از داوطلبان کنکور را می‌آزارد.

پردیس‌های خودگردان یا همان واحد‌های بین الملل دانشگاه‌های سراسری، در ابتدا با هدف جذب دانشجویان خارجی و ایجاد سرمایه برای دانشگاه‌ها تأسیس شد، ولی از آنجا که دانشگاه‌ها آن طور که باید، در تحقق این هدف موفق نشدند شروع به جذب دانشجویان ایرانی کردند. اگرچه بخش قابل توجهی از صندلی‌های پردیس خودگردان براساس رتبه کنکور نصیب دانشجویان می‌شوند، اما گویا تعدادی هم برای خرید توسط برخی افراد به مزایده گذاشته می‌شوند، افرادی که ممکن است حتی درکنکور هم شرکت نکرده باشند.

عده زیادی از افرادی که عموماً از خانواده‌های ثروتنمد بوده و در راه ورود به رشته‌های معتبر علوم پزشکی از راه کنکور توفیقی نیافته اند با صرف هزینه‌های هنگفت به منظور تحصیل به کشور‌های خارجی فرستاده شده و پس از مدت کوتاهی (گذراندن ۳۶ واحد درسی) خواستار ورود به کشور و تحصیل در همان رشته با پرداخت شهریه می‌شوند. از لحاظ قانونی واردات دانشجوی ایرانیِ محصل در کشور‌های خارجی به تعدا ۲ نفر به ازای یک کلاس ۱۰۰ نفره مجاز است، اما در عمل این اتفاق بسیار بیشتر از حد قانونی خود درحال رخ دادن است. این یکی از آسان‌ترین راه‌های دورزدن کنکور توسط ثروتمندان است.

در دانشگاه علوم پزشکی همدان تعداد قانونی دانشجویان طبق دفترچه رسمی انتخاب رشته سازمان سنجش به شرح زیر است:

۱- مجموع ورودی رشته‌ی پزشکی در سال ۹۹، ۵۲ نفر نوشته شده است (به تفکیک ۳۲ نفر روزانه + ۱۵ نفر شهریه پرداز + ۵ نفر بومی)، درحالی که تعداد دانشجویان پزشکی حاضر در کلاس در مهرماه ۹۹، ۷۵ نفر است و این تفاوت ۲۳ نفره بسیار چشمگیر است.

۲- مجموع ورودی رشته دندانپزشکی در سال ۹۹، ۳۵ نفر نوشته شده است (به تفکیک ۲۲ نفر روزانه + ۱۰ نفر شهریه پرداز + ۳ نفر بومی) درحالی که تعداد دانشجویان دندانپزشکی حاضر در کلاس در مهرماه ۹۹، ۵۸ نفر است و این یعنی تفاوتی ۱/۶ برابری؟!


۳- مجموع ورودی رشته داروسازی در سال ۹۹، ۵۳ نفر نوشته شده است (به تفکیک ۳۷ نفر روزانه + ۱۶ نفر شهریه پرداز). درحالی که تعداد دانشجویان داروسازی حاضر در کلاس در مهرماه ۹۹، ۶۸ نفر است.

۴- مجموع ورودی رشته فیزیوتراپی در سال ۹۹، ۲۵ نفر نوشته شده است (به تفکیک ۱۸ نفر روزانه + ۷ نفر شهریه پرداز). درحالی که تعداد دانشجویان فیزیوتراپی حاضر در کلاس در مهرماه ۹۹، ۳۹ نفر است.

در پایان باید پرسید آیا این آمار‌ها نشانه واضح ظلم به تعداد بسیار زیادی دانش آموز نیست که برخی از آنان چندین سال از زندگی خود را تحت فشار کنکور گذرانده و در عین حال شاهد پیشرفت آسان و ناحق تحصیلی عده‌ای ثروتمند هستند؟ آیا اجرای قانون در دانشگاه‌های دیگر نیز به همین اندازه فجیع و ناامید کننده است؟

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی همدان انجمن اسلامی دانشجویان دفتر تحکیم وحدت بی عدالتی آموزشی نفر نوشته شده علوم پزشکی همدان نفر روزانه جذب دانشجو دانشگاه ها سال ۹۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۵۸۵۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز طرح حامیم در دانشگاه علوم پزشکی تبریز

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی دبیر برگزاری طرح حامیم گفت:سهمیه آذربایجان شرقی برای این طرح ۳۷۰ نفر بود اما با استقبال خوب دانشجویان و نام نویسی بیش از ۹۰۰ نفر برای شرکت در طرح حامیم توانستیم ۴۱۰ نفر را بپذیریم.

حجت الاسلام خیری هدف از برگزاری این دوره آموزشی را تقویت بنیه فکری دانشجویان، انس و الفت هر چه بیشتر دانشجویان و اساتید برای تبادل اطلاعات فرهنگی و راهکار‌های تعمیم مناسب آنها، امیدآفرینی و ایجاد روحیه شور و نشاط و طراوت بیشتر میان دانشجویان اعلام کرد و گفت: بنا داریم با اجرای این طرح فعالان فرهنگی دانشگاه به صورت میدانی در عرصه‌های مختلف دانشگاه حضور یافته و با شناسایی توانمندی‌ها و ظرفیت‌های دانشگاهیان نیرو‌های توانمند دانشگاه علوم پزشکی تبریز را به همگان معرفی می کنیم تا زمینه شبکه سازی بزرگ برای ارتباط دانشجویان با یکدیگر و گسترش دامنه شناسایی دیگر دانشگاهیان توانمند هم فراهم شود.

وی گفت: این دوره آموزشی ویژه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز است و در ۳ قسمت حضوری با ۸ جلسه آموزشی و با حضور اساتید مجربی از تهران در حوزه‌های مختلف و قسمت مجازی مربوط به ارزیابی دانشجویان و اردوی تفکیکی ویژه دانشجویان دختر و پسر شرکت کننده برگزار خواهد شد.

نقی پور رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز هم در افتتاح دوره آموزشی طرح حامیم با تاکید بر مثبت نگری و تاثیر آن در پیشبرد همه امور با تکیه بر انرژی و توانایی‌های فردی گفت: این نگرش در میان دانشجویان و اساتید دانشگاه علوم پزشکی تبریز جاری و ساری است و به یقین همین دانشجویان توانمند در ارتقای سلامت آتی جامعه نقش آفرین خواهند بود همچنان که صعود صد پله‌ای دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نظام رتبه بندی ۲۰۲۴ تایمز هم موید این مهم است.

دیگر خبرها

  • اعزام دانشجویان پاکستانی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به بازی دراز
  • آغاز طرح حامیم در دانشگاه علوم پزشکی تبریز
  • (تصاویر) تجمع دانشجویان خارجی دانشگاه‌ علوم پزشکی تهران
  • زمان واریز وام تحصیلی نیمسال دوم ۱۴۰۴-۱۴۰۳ دانشجویان علوم پزشکی
  • ۲۰۰ نفر در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی جذب می شوند
  • شناسایی حدودسه هزار و ۸۰۰ بیمار خاص و صعب‌العلاج
  • تکمیل ۲ بیمارستان در خراسان جنوبی
  • ۴۷ درصد زایمان‌های استان همدان طبیعی است
  • ادغام ۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ
  • رشته‌های پزشکی براساس نیاز کشور و تعداد داوطلبین ساماندهی می‌شود